Top 10 ingyenes stock fotó oldal


1.  Unsplash:  Az  Unsplash tehetséges fotósok által készített és ingyenesen letölthető képei között több kategória szerint is válogathatunk. A képek felhasználásához nem kell engedélyt kérni és reklám célra is lehet használni. 2. Pixabay A Pixabay egyike a legszélesebb választékú ingyenes fotó oldalaknak. Találhatóak itt még illusztrációk, grafikák és videók is. Kategória, méret, szín és pozíció szerint is kereshetsz ezen az oldalon. […]

Ha tetszett amit olvastál, juttasd el másoknak is
Megosztás más platformokon: facebook

1.  Unsplash: 

Az  Unsplash tehetséges fotósok által készített és ingyenesen letölthető képei között több kategória szerint is válogathatunk. A képek felhasználásához nem kell engedélyt kérni és reklám célra is lehet használni.

2. Pixabay

Pixabay egyike a legszélesebb választékú ingyenes fotó oldalaknak. Találhatóak itt még illusztrációk, grafikák és videók is. Kategória, méret, szín és pozíció szerint is kereshetsz ezen az oldalon. Fontos megemlíteni, hogy  pár logó védjegyként van bejegyezve, így felhasználási engedély kötelesek, továbbá a képeken szereplő embereket nem lehet rossz fényben feltüntetni egy-egy szerkesztés során.

3. Pexels

Pexels szintén ingyenes képek letöltését biztosítja. Kereshetsz rajta színek, nézettség és népszerűség szerint. Az oldal személyes és reklám célokra is egyaránt felhasználható.

4. Flickr

Milliónyi magas minőségű kép található a Flickr oldalán is. Olyan érdekes módjai is vannak a képkeresésnek, mint a világ térképes kereső és a kamera szerinti keresés. Amennyiben ingyenes képeket szeretnél letölteni ellenőrizd, hogy a „Creatitive Commons Zero” licensszel rendelkezzen az adott kép.

5. Picjumbo

Pickjumbo weboldal tulajdonosa egy fiatal fotós, aki a saját képeit publikálja az oldalon. A képeket ingyenesen fel lehet használni. Rengeteg kategóriában kereshetsz a képek között.

6. Freerangestock

Freerangestock eredetileg a fotós közösségnek készült. Gyakran közzé is tesznek újabb fotókat. A használata (ingyenes) regisztrációhoz kötött. Felhasználhatod személyes és reklám célokra is. Azonban nem szabad úgy feltüntetni a képet, mintha te készítetted volna.

7. Gratisography

Gratisography adatbázisa nem akkora, mint a többi ingyenes képletöltős weboldalnak. Azonban tele van viccesebnél viccesebb képekkel emberekről, állatokról, tárgyakról.

8. Icons8

Az Icon8 műtermi körülmények között készített profi fotók gyűjteménye. Ingyen használható. Képeket tudunk rajta keresni; kategória, modell, megjelenés, tevékenység alapján is.

9. Rawpixel

A Rawpixelen a legkülönbözőbb tematikákban találhatóak ingyenes képek. Ezenkívül találhatsz itt vektorokat, PSD mockupokat stb.

10. Pikwizard

Amellett, hogy rengeteg egyedi képet találhatunk itt, a pikwizardon szerkeszthetjük is a letölteni kívánt képet. Tehetünk rá minták alapján akár szöveget,de a  képminőségen is javíthatunk. Az alap verziója teljesen ingyenes.