Legjobb online képszerkesztő oldalak


A vizuális elemek elengedhetetlenek egy vállalkozás számára, mert erre a célközönség a közösségi oldalakat böngészve jobban oda figyel majd. Ez nem is kérdés! Azonban, fontos kérdés hogy minden esetben szükséges ehhez grafikus céget megkeresni? Nos a válasz igen és nem. Igen akkor, ha komplexebb vizuális kialakításra van szükséges, amihez egy szakmában jártas profi elengedhetetlen. Nem […]

Ha tetszett amit olvastál, juttasd el másoknak is
Megosztás más platformokon: facebook

A vizuális elemek elengedhetetlenek egy vállalkozás számára, mert erre a célközönség a közösségi oldalakat böngészve jobban oda figyel majd. Ez nem is kérdés! Azonban, fontos kérdés hogy minden esetben szükséges ehhez grafikus céget megkeresni? Nos a válasz igen és nem. Igen akkor, ha komplexebb vizuális kialakításra van szükséges, amihez egy szakmában jártas profi elengedhetetlen. Nem feltétlen kell egyből külső segítséget kérned akkor, ha esetleg csak egy esztétikus promóciós képet szeretnél elkészíteni Facebookra. 

Szerencsére számos eszköz áll rendelkezésedre, amennyiben úgy döntesz, hogy egyedül próbálsz meg alkotni ilyeneket.

Én ezek közül a Canva-t ajánlom, azonban számos egyéb alternatívája is létezik, melyekbe most részletes betekintést nyerhettek.

1. Canva 

 A Canva-t INGYENESEN lehet használni, amiért pluszban lehet fizetni az pár látványosabb grafikai elem elhelyezése.  Könnyen észreveheted, ha egy bizonyos elemért fizetned kell. Mikor rámész megjelenik egy kis ikon, amiben benne lesz a pro kifejezés, ha a képszerkesztéssel végeztél és le szeretnéd tölteni, akkor fizetned kell majd a letöltéskor. Az ingyenes elemek ugyanígy fel vannak tüntetve minden esetben.

Így néz ki egy Canvával készített kép: 

2.Snappa

A Snappa kevesebb fotó lehetőséget és beépített funkciót ajánl fel, mint a Canva. Cserébe azonban az online marketing területen szükséges összes design elkészíthető vele. A témák szerint sajnos nincsenek kategorizálva, mint a Canva esetében. A legnagyobb előnye, hogy a rétegek mozgatása sokkal egyszerűbb és könnyebb is. Az ingyenes felület használatához szintén regisztrálni kell és itt is vannak fizetős elemek is. Mellette szól, hogy a különböző felületekhez testreszabott méreteket ajánl az oldal, melyeket még tovább lehet szerkeszteni.

Snappával készített kép: 

3. Stencil

Stencil is egy felhő alapú képszerkesztő. Ezen több mint 2 millió ingyenes és minőségi fotókat találsz. E mellett át lehet méretezni a képeket is itt. Azért hasznos a felépítése, mert ezen az eszközön nem csak szerkeszteni lehet a képeket, hanem időzítési lehetőséget is kínál. Megtalálhatók itt még széles választékban ikonok és grafikák is. Sajnos itt ingyenesen csak 10 kép elmentését engedélyezi havonta.

4. DesignBold

DesignBold szerkesztőfelülete hasonlít a Canváéhoz. Ez egy nagyon egyszerű képszerkesztő oldal. Az említett oldalakhoz hasonlóan működik. Használata ingyenes, azonban bejelentkezéshez kötött. Kezdő képszerkesztőknek tökéles a DesignBold. Láthatóan nem annyira kategorizált, mint a Canva vagy a Snappa. Ez hasznos is lehet, hiszen kezdőként valószínűleg könnyebben kiigazodsz majd rajta. Ezen a platformon el tudod menteni akár Dropbox-ban is az elkészült képet.

DesignBold-al készített kép:

5. Crello

Crello egy másik eszköz, amelyet marketingesek, bloggerek vagy akár vállalkozók is igénybe vehetnek. A kezelő felületét nagyon egyszerűen lehet használni. Elképesztően strukturált. Nagy előnye az, hogy kifejezetten hirdetésekhez (Facebook, Instagram, Twitter) is kínál számos sablont, melyet könnyen a saját cégedre szabhatsz. Megváltoztathatod a betűtípust, színvilágot és akár még a hátteret is. Könnyen profi szintre lehet fejleszteni és szép tartalmakat gyártani grafikai tudás nélkül is. Több mint 20 ezer sablon közül lehet válogatni az oldalon.

6. BeFunky

BeFunky egy nagyon hasznos online képszerkesztő, amiben rengeteg funkció közül válogathatsz. Ezen a felületen mindenféle képszerkesztési lehetőség közül válogathatsz. A basic képszerkesztésen túl a fotókat festmény effektussal lehet szerkeszteni vagy akár transzparens hátteret is készíthetsz neki. Rengeteg grafikai sablont tartalmaz, melyeket kedved szerint szerkeszthetsz, alakíthatsz. Több 100 képet, ikont, vektort is megtalálsz ezen a felületen, melyek egy része ingyenes, de vannak olyanok is, amikért fizetned kell.

7. Pablo 

Pablo számos témában kínál képeket, amivel a közösségi média platformokra tudsz egyedi mégis egyszerű vizuális tartalmakat készíteni. A keresőben több mint 55 ezer kép közül be kell írnod azt a témát, amelyben képeket szeretnél keresni és már válogathatsz is a szebbnél szebb képek közül. Unod már a Times New Roman és a hasonló sablonos betűtípusokat? Semmi gond, hiszen itt 25+ betűstílus közül választhatod ki a neked megfelelőt.

8. Easil

Az Easil a könnyen használható online képszerkesztők közé tartozik. Az Easil több 100 személyre szabható sablont ajánl a képszerkesztéshez. Ezen a felületen készíthetsz infografikákat, social posztokat, névjegykártyáka, de akár még éttermi menüket is.

9. Visme

Visme több, mint 500 gyönyörű témát és színválasztékot ajánl. Milliónyi fotó közül is választhatsz és betű stílusok közül is kiválaszthatod a neked megfelelőt. Infógrafikákát, prezentációkat, közösségi média posztokat tudsz ezen a felületen készíteni. 

10. Infogram

Ez az online képszerkesztő oldal kicsit eltér a többitől. Az Infogramban infógrafikákat, diagrammokat, kimutatásokat lehet készíteni. Ezeket a sablonokat a saját céged design elemei szerint alakíthatod. Változtathatsz a színén, a logót tehetsz rá vagy akár egyedi betűstílust is alkalmazhatsz. Az infó grafikák egyébként is nagyon hasznosak, hiszen könnyű ábrákon keresztül magyarázhatsz el valamit a célközönséged számára.