Google Ads kampány kezelés

Hirdetnél a Google Ads rendszerében? Szuper ! kezdj bele bátran, sőt még segítek is benne csak írj egy üzenetet, vagy találkozzunk egy konzultáció keretein belül, hogy jó irányba indulj el!

De egy valamit jó, ha tisztázunk!

A Google Ads egy rendkívül hatékony online marketing eszköz, ám avatatlan kezekben egy nagyon drága és alacsony hatékonyságú hirdetési eszköz lesz belőle!

Ha nem szeretnéd saját károdon megtapasztalni az Ads árnyoldalát, bízd rám Ads kampányaid kezelését bátran!

Olvasd el mit gondolnak mások az Ads kampány kezelésről

Autókereskedésünk által forgalmazott márkák Youtube kampányaink kezelésével bízzuk meg Szabit, mindig pontos és precíz munkát végez. Az eredmények magukért beszélnek.

Szakács Dóra

Leier Autó Kft.

A közös munka eredményeként egy teljesen új piacra léptünk be, – sikeresen!

Paulus Nikolett

Bebe Sutin Kft.

Brand építésünk támogattuk meg Ads kampánnyal, az eredmény, lassan de biztosan érkezett, ahogy az előre a marketing stratégiában leszögeztük!

Pajor Károly

Proking Kft.

Mit kell tudnod az Ads kampánykezelésről

A Google Ads jelenleg az egyik leghatékonyabb, és legelterjedtebb online hirdetési eszköz Magyarországon.

Az Ads segítségével képes lehetsz elérni azon felhasználókat, akik éppen most is a te terméked iránt keresnek az interneten.

Gondolj csak bele! Telefont szeretnél venni gyermeked számára ballagásra? Google keresés! Elromlott a Tv-d vagy épp vacsit rendelnél a családnak? Google keresés!

A Google keresője annyira szerves része az életünknek, hogy gyakorlatilag fel sem tűnik, de bármilyen problémánk van itt keresünk rá megoldást.

Itt jön képbe a Google kereső hálózata, aminek segítségével pontosan ezen emberek, érhetőek el, amikor a te termékedet keresik az interneten, hiszen tudjuk jól minden termék, gyakorlatilag egy probléma megoldás.

De mi a helyzet, ha nincs aktív kereső? Nem nekem való a Google hirdetés?

De mi a helyzet ha nincs keresés a terméked iránt?(még)

Amennyiben a terméked/szolgáltatásodra még nincs aktív kereső sincs gond, ugyanis a Google display hálózati hirdetése segítségével meg tudsz szólítani olyan felhasználókat, akik a te célcsoportodba tartoznak. A célcsoport alatt itt nem az egyetemi marketing órai megfoghatatlan lufiról beszélek, hanem a tűpontos hirdetés célzásról, aminek az alapja lehet demográfia célzás, mint például a célcsoportod neme, életkora. Lehetőség van akár földrajzilag célozni felhasználókat, hiszen miért is hirdetnél rá az ország másik felére, ha a te üzleted például egy helyi üzlet.

Ennél jóval szofisztikáltabb eszközöket is kezedbe ad Google hirdetői eszköze, például lehetőséged van érdeklődés alapon célozni a felhasználókat vagy éppen konkrét weboldalon elhelyezni hirdetést.

 

Remarketinggel még többre leszel képes!

A Google hirdetési hálózata ennél többet, hatékonyabb hirdetést is képes készíteni! Ismerős az a story amikor egy terméket elkezdsz keresni pl tavasszal fűnyírót a kertbe, és hirtelen azt veszed hogy „követnek” a hirdetések ? Mintha Google tudná, hogy fűnyírókat nézegetsz… Nos a Google nem tudja pontosan mire vágysz, az viszont biztos hogy ezek a hirdetések Remarketing hirdetések !

A remarketing hirdetéseket az alábbi ábra jól bemutatja, de gyakorlatilag arról van szó, hogy egy weboldalon történő viselkedésed után fogod látni a hirdetéseket.

Vajon az Ads neked való ?

Sajnos az Ads nem mindenki számára való hirdetési forma, ezért javaslom, hogy olvasd át az alábbi pontokat és döntsd el ezek után valóban hatékony-e számodra az Ads.

Neked való a Google Ads hirdetés ha

Weboldalad készen áll a vevőid fogadására

Nem félsz kisérletezni a hirdetésekkel

Konkrét elképzelésed van hogy mit szeretnél elérni a hirdetéseiddel

Tudod hogy a fizetett hirdetésben a „fizetett” szó azt jelenti hogy bizony költened kell a hirdetésekre

Van elképzelésed a célcsoportodról

Értékesítést növelnél kereső kampányokkal

Brandet építenél a célközönséged körében.

NEM Neked való a Google Ads hirdetés ha

Weboldalad nincs készen, akkor bizony 0. lépésként a weboldalad készítsd el

❌ Csak a biztosra játszol, nem mersz belevágni új dolgokba.

Nincs viziód hogy miért hirdetsz  ” csak halllotam hogy ez jó lesz”

A vállalkozásod élete múlik hogy a kampány azonnal hoz-e bevételt vagy sem.

❌Nincsenek konkrét, számszerű céljaid.

 

Nézd meg hogy néz ki a közös munka Google Ads kampányok esetében velem.

1. Konzultáció

Minden esetben a munkát egy konzultációval kezdjük, hogy megismerjük a céged, és ez alapján el tudjuk kezdeni a számodra legmegfelelőbb Google Ads kampány terv elkészítését.

Fontos hogy budgettől független a legmegfelelőbb , és ami fontos célodnak reálisan eredményt hozó kampányokat tervezek.

 

2. Weboldal elemzése

A Google Ads hirdetések esetében valóban él a ” minden, mindennel összefügg” elv így kulcskérdés hogy mielőtt bármilyen kampányon elkezdnénk dolgozni megvizsgáljuk a weboldalad hogy alkalmas e hirdetések érkeztetésére.
Tudod, nagyon nem számít hogy a drágán megszerzett látogató mit lát a vállalkozásodból a weboldaladon!

3. Kampányterv készítése

Amennyiben sikeresen felmértük a lehetőségeket, és a weboldal is alkalmas Google Ads hirdetéseken landing oldalaként funkcionálni megkezdődhet a kampányok tervezése a célcsoport, és stratégiád mentén.

Így végül kész lesz a kampányok tervrajza, amit később már csak végre kell hajtani.

 

4. Fiókbeállítás

Megtervezett precíz kampányaid ez után beállításra kerülnek a Google Ads rendszerébe, hogy elindulhassanak az online hirdetéseid.

5. Optimalizálás

Az Ads kampányokat fontos hogy folyamatosan felügyelet alatt tartsuk, mert a terv mit sem ér megvalósítás, és javítás nélkül.
A Teszt-Mérés- Javítás hármasa a Google Ads rendszerében kulcskérdés!
Hiszen ha lehetne jobb a kampány eredmény, miért ne tegyünk érte?

6. Report

Folyamatos statisztikák segítségével közérthetően nyomon tudod követni a kampányok eredményeit, és pontosan látni fogod, hogy a pénzedért cserébe milyen eredményeket értek el a kampányaid.