Hundub, a Magyar reklámozás mekkája?

Hundub a név, aki olvassa a híreket ismerős lehet, mint az új Magyar közösségi média. Számos cikk készült a rendszerről, hogyan működik milyen háttérrel. Ezekre mi most nem szeretnénk kitérni, sokan megtették már..  A biztonság kedvéért, linkeltem nektek néhány tartalmat a Hundubról, mások hogyan látják felhasználói szemmel.

https://24.hu/belfold/2020/12/31/hundub-facebook/

https://hvg.hu/tudomany/20201230_hundub_magyar_kozossegi_oldal_facebook_funkciok

https://magyarnemzet.hu/belfold/magyar-es-tenyleg-a-kozossege-elindult-a-hundub-9123242/ ( kifejezetten jó cikk , összevetve a többbi cikkel!)

https://kiber.blog.hu/2020/12/29/erdekessegek_a_szittya_facebook_korul

Ami azonban érdekesebb történet a számunk, a hirdetési lehetőségük. Nézzük meg objektív szemmel a Hundub hirdetési lehetőségeket, mit tud a rendszer jelenleg 2020.12.31.án.

Maga a kampány létrehozási felület elérése, hasonlóan a korábbi Facebook megoldáshoz egy egyszerű felhasználóként is elérhetővé válik, elég egyszerűen elérhető. Ami talán kicsit aggodalomra ad okot, hogy egy teljesen random „Alma” nevű felhasználóval ( amit 1 perc alatt hoztam létre) szintén ide tudok navigálni és hirdetést tudok feladni..

Egyszerű hirdetés feladás a Hundubon, talán túl egyszerű?

Ezután az alábbi kép fogad minket, hogy adjuk meg vállalkozásunk nevét, és töltsünk fel egy képet.
Amint az látható, nincs semmilyen szabály, megkötés hogy valós adatokat közöljünk. Ami talán még érdekesebb, hogy a kép méretét illetően sincs semmi megadva, igy random mehet bármi( pl egy 20 megás kép) De ami a legjobb az egészben, hogy nem derül ki ez a kép micsoda célt szolgál? Ez lesz a hirdetés? Ez a vállalkozás profilja? Nincs semmi infó, így tippre azt mondom ez lesz a hirdetés.

Hiányos targetálási lehetőségek a Hundubon:(

Ezt követően kezdődik az igazi fekete mágia, a Facebook hirdetés létrehozás koppintás igazán butított verziója! A Hundub itt sem vall kudarcot, lehet itt kampány neveket adni, valami hirdetés szöveget megadni sőt még kezdő és befejező dátumot is a kampányunknak ( mondjuk azt hogy órára pontosan adjuk meg a befejezést és a startolást lemaradt, de sebaj kinek kell az!)

Akik hirdetnek Facebookon tudják, hogy 11 féle hirdetés kampányunk lehet, pl forgalom,elérés, konverzió…. nos a Hundub kampányok sajnos itt is elég egyszerűre sikerület a maga kettő féle célmegadásával, nevesen forgalom kampány -> weboldal látogatókat vásárolhattok a Hundub segítségével, vagy hirdetés megjelenítési cél -> minél többen lássák Hundubon a hirdetésed.

Tudjuk be a portál frissességének még hogy ennyire kevés a hirdető funkciót, a  cikk végén összeszedtük miket hiányolunk mi  a portálról amitől akár hirdetői szemmel még jó is lehet a Hundub

Alapvető beállítások hiánya

következő adat, amit kér a kampányunkhoz, a vállalkozásunk helye. Nem vagyunk teljesen biztosak abban ezt miért kell megadni egy kampányhoz, hiszen webshopok esetében ritka hogy a saját címünkre hirdetünk, de oke legyen megadjuk.

A következő célzás azonban ismét bemutatja miért nem érdemes még komolyan venni a platformot, a hirdetési targetálás…van itt minden szép harmadik világbéli ország, és Magyarország is célozható… DE ami nincs, az egy város/ megye alapú targetálás. Gondoljunk csak bele, egy helyi üzlet a kis fodrászatával a Hundubon indít országos kampányt.

Biztos özönleni fognak a pestiek a kis bivalyb*odai falukra fodrász szolgáltatásért. Hatékony!

Azért van itt még érdekesség, mégpedig a kampány potenciális elérése. Láthatjuk hogy jelenleg 2020.12.31(10:34) kor még csak 5822 felhasználót érünk el a beállításainkkal.

(update, 2 órával később ez a szám 68 000 ugrott, majd a következő kampánynál ugyan ezen beálításokkal ismét 5822 lett – már ha hihetünk a számoknak -)

Fizetni a Hundubon a hirdetésekért egyébként paypal és banki utalással lehetséges, bár legkisebb összeg, hogy ez kattintás vagy megjelenés lapú kampányokat eszközöl még nem derült ki.

 

Hundub regisztráció? Nope!

… és akkor most nézzük meg hogy mi az ami kimaradt, de szükséges volna

  • Célzás érdeklődés alapján, hogy ne csak a vakvilágba puffogtassunk
  • Célzás korcsoport alapján, mert nagyon nem mindegy!
  • Célzás megye,város alapján hiszen nem mindegy hova hirdetünk
  • Konverziókövetés, mert szeretjük az adatokat az eredményeinkről
  • Kampányoptimalizálási lehetőségek, mert hát nagyon nem mindegy hogy mi mennyibe kerül.
  • Részletes statisztika

Egy szó mint száz, a Hundub portál friss, és bőven van mit fejleszteni felhasználói, és hirdetői szemmel nézve is.

Tudd meg hogyan tudunk segíteni az online jelenlétedben