A Google Ads súgó oldalán az alábbi közlemény látható, melyben leírtak szerint a Google támogatni szeretné a kis és középvállalkozásokat. Erre 340 millió dollárt különített el a cég. A támogatást azért kapják a vállalkozások, hogy a kkv-k továbbra is tartsák a kapcsolatot az ügyfeleikkel(=hirdessenek).

A támogatás azért a kkv-k kapják, mert a járvány időszakban nekik kevesebb tartalékjuk van, mint egy nagyvállalatnak. Azonban kkv-k működése is elengedhetetlen és fontos a gazdaságban.

                                                                                                                                        Forrás :Google Ads súgó

 

Ki jogosult az összeg igénybevételére?

A cégeknek meg kell felelnie az alábbi feltételeknek:

  • 2019-ben legalább 10 hónapot és 2020 Január és februárban legalább az egyik hónapban költöttek pénzt a Google Ads szolgáltatásában.
  • és közvetlen a náluk vagy egy partnerén keresztül hirdettek.
  • és nyilvánvalóan betartják a hirdetési irányelveket.

Mi történik akkor, ha egy kezelői fiókodban van több fiók is?

Amikor egy kezelői fiók egyszerre több jogosult fiókot is összesít, akkor is minden egyes arra jogosult fiók megkapja a hirdetési támogatást.

Hogyan fog működni mindez?

Ez a hirdetési jóváírás a jövőbeli Google Ads-kiadásokhoz használhatod majd fel. A támogatást a Google Ads-platform mindenhol (a Keresőben, a Display Hálózaton és a YouTube-on is) valamint minden kampánytípusban felhasználhatók. 

A kkv-k Május végétől kezdve figyeljék a fiók értesítéseit, hiszen ekkor kezdik el a hirdetési jóváírás szakaszos közzétételét. A következő hónapokban a jogosult ügyfelek értesítést kapnak, és a Google Ads-fiókjukban látni fogják a hirdetési jóváírást. A jóváírás A hirdetési jóváírás 2020. december 31-ig lesz érvényes.

 

Közleményükben az áll, hogy emellett létrehoztak egy alapot, amely szerte a világon támogatja a nem kormányzati szervezeteket és pénzügyi intézményeket, hogy segítsék a kisvállalkozásokat tőkéhez való hozzáférésben.

Tudd meg hogyan tudunk segíteni az online jelenlétedben