A Creator Stúdióról röviden:

A Facebook megfogalmazása szerint a Creator Studio: „összehozza a Facebookon és az Instagramon az összes szükséges eszközt a tartalom hatékony közzétételéhez, kezeléséhez, bevételszerzéshez és az adatok méréséhez. Ezenkívül segít kihasználni az új funkciókat és a bevételszerzési lehetőségeket, amikor ezek elérhetővé válnak.”

Mit tudsz csinálni a Creatorsban?

A Creator Studioban a középen fent az Instagram és a Facebook kezelések között könnyedén váltogathatunk. Az összes általad kezelt oldalt meg fogja jeleníteni ez az eszköz.

                             Creator Studióban könnyedén tudsz az Instagram és a Facebook oldalaid közt váltani.

Lássuk, milyen funkciók vannak a Facebook oldal kezeléséhez:

 • Elsősorban tartalmat hozhatsz létre és időzítheted is a posztokat. Láthatod melyik bejegyzés van ütemezve és melyiket tetted már közzé, de emellett a piszkozatokat is rögzíti. A bejegyzéshez akár képeket, videókat tölthetsz fel.
 • a Creator Studio Kezdőlapja tartalmazza a kiválasztott oldalaid bejegyzéseinek egyfajta hírösszegzését, alapvető betekintést nyújt a tartalmakba.
 •  Tartalomtárban megtalálod az összes oldalad összes bejegyzését egy helyen előnézeti módban is megnézheted ezeket.
 • És akkor elérkeztünk az igazán hasznos funkcióhoz, ami miatt a Creator Stúdió fontos cégek számára is. Az elemzések alpontban részletes betekintést nyerhetsz a bejegyzés mérési adataiba.

Itt szintén több alpont szerint csoportosította a Creator az elemzési adatokat:

 1. Teljesítmény: Itt megnézheted, hogy a közzétett tartalmak organikus és fizetett bejegyzései is külön-külön hogy alakultak.
 2. Hűség: Nettó követőszámot lehet megtekinteni, mellette %-os növekedést vagy éppen csökkenést is mutatja, ezentúl mutatja az oldaladra visszatérő nézőket és a befejezett megtekintéseket. Illetve egy összegző grafikonrendszeren keresztül is láthatóak ezek az hetente aktualizált adatok
 3. Célközönség: Az oldalad követőinek életkorát, nemét, beszélt nyelvét és lakhelyét mutatják meg ezek az adatok. Lehetőséged van akár az új követőkre vonatkozóan is megnézni az említett adatokat .
 4. Magatartás: Itt szintén nagyon hasznos és érdekes adatokat találsz, melyben többek közt megtekintheted azt is, hogy az általad közzétett videók mely részét nézték meg az oldalad követői és melyeket ajánlotta a Facebook algoritmusa a még téged nem követő usereknek. Emellett az átlagos videónézési időt és az eltöltött perceket is elérhetjük itt.
 5. Bevétel: Itt pedig a bevétellel kapcsolatos elemzéseket tekintheted meg.

                                    Rendelkezésre álló elemzések Facebook oldalaknál  a Creator Studióban.

 

 • a Bejövő üzeneteknél láthatod az összes általad kezelt oldal levelezését. Itt tudsz válaszolni a bejött üzenetekre és kapcsolatot tartani a közönségeddel.
 • a Hanggyűjteménynél letölthető zenék és kreatív hanghatások közül választhatsz, anélkül, hogy a szerzői jogok megsértése miatt kellene aggódnod.

                                                                                                   Kreatív eszközök-Hangyűjtemények is elérhetőek ebben az opcióban.

 • az Oldalak pedig egy általános áttekintést nyújt az összes oldaladról. Új szerkesztőket adhatsz hozzá a már meglévőkhöz, változtathatod a megadott szerepeket és létrehozhatsz új oldalakat is.
 • Egy éve megjelenő új funkcióként a Rights Manager is elérhetővé vált. Itt az általad beállított szabályok és feltételek alapján észleli az egyező tartalmakat. A referenciafájlok feltöltésekor jelezned kell, hogy a tartalom szerzői joga is a tiéd. Ezután a Rights Manager megkeresi az egyezéseket, és alkalmazza az általad beállított szabályokat és feltételeket.
 • A bevételszerzés nagyon egyszerűen segít pénzt keresni a Facebookon. Ennek három fő módja van: hirdetésszünetek illeszthetsz az általad megosztott videókba, fizetett előfizetés tehetsz az oldaladra vagy együttműködést köthetsz üzleti partnerekkel fizetett tartalmak készítésében.

Használata az Instagram oldalaknál:

 • a Tartalomtárban elérheted az összes tartalmadat és az összes bejegyzéstípusodat. A történet, videó, fénykép galéria és IGTV bejegyzés adatai is elérhetők itt. A Facebooktól eltérően az elemzések itt kissé másképp jelennek meg, hiszen egy bejegyzésre rákattintva az alábbi adatokkal fogsz találkozni.
 • Fent találod azt, hogy hány embernek tetszett a bejegyzésed és hányan komment érdekezett a bejegyzés alá, illetve hogy hány ember mentette. Az utóbbi egy nagyon hasznos adat, hiszen az a felhasználó, aki elmenti a közétett képet az valószínűleg érdekesnek vélte és később is vissza szeretné keresni.
 • Az elért fiókokat is meg lehet tekinteni ebben a funkcióban és részletesen kifejtve is rendelkezésre állnak számodra ezek az adatok. A követésekből azt tudhatod meg, hogy a bejegyzésed hány új követőt eredményezett. A megjelenésekben megtekintheted, hogy hány embernek jelent meg, azaz hány ember látta az alábbi bejegyzésedet. Ez a szám részletesen ki van bontva megjelenési formák szerint is. Itt többek közt a keresőcímke alapján jött kereséseket láthatod majd (ezek a hashtagek). Így meg tudod figyelni, hogy mely keresőcímkék használata eredményes a céged számára. A kezdőlapon megjelenés alapján is láthatod, hogy hány embert ért el az adott poszt. Amennyiben megadtál a bejegyzésedhez pontos helyszínt, a helyszín szerinti megjelenéseket is láthatod majd.

       Instagram oldal bejegyzésének részletes adatai a Creator Studióban

 • Bal oldalt a bejegyzés létrehozásánál akár Facebook hírfolyamból is átemelhetsz tartalmakat.
 • Megoszthatsz IGTV videókat is itt
 • Az elemzések menüpont itt is megjelenik és szintén különböző elemzéseket érhetsz el vele.

 

Lássuk, hogy kinek ajánlott a Creator Stúdió!

Elsősorban a cégeknek, akik Facebook oldallal rendelkeznek. Jelentős mértékben megkönnyíti az oldalkezelő munkáját ez a felület. És  ki  használhatja? Bárki, aki legalább egy oldalt kezel az jogosult a Creator Studio használatára.

Az oldalnál betöltött szereped ugyanakkor meghatározza a konkrét információkat, amelyeket láthatsz és a műveleteket, amelyeket végrehajthatsz.

A Creator Studio nagyon hasznos és bátran ajánljuk az alkalmazását, illetve ezen a linken tudod elérni. 

Tudd meg hogyan tudunk segíteni az online jelenlétedben