Üdvözöllek a landing page-ek világában ahol a fű zöld, a konverziós arányok magasak és az űrlapok mindig megfelelően igazodnak egymáshoz. Készüljetek fel, hogy az elkövetkező cikkben mindent is konvertálunk! Végül is mi értelme van egy weboldalnak, ha nem az, hogy eladj valamit? Kezdjünk is neki!

Mi is maga a landing page?

A landing oldal egy olyan weboldal, amelyre a felhasználó egy linkre kattintva jut el, jellemzően egy online hirdetésből vagy egy keresőmotor találatából. A landingek célja, hogy a látogatókat vezetőkké vagy vásárlókká alakítsák át azáltal, hogy egy konkrét műveletre ösztönzik őket, például egy űrlap kitöltésére, vásárlásra vagy hírlevélre való feliratkozásra. A digitális marketingstratégia fontos részét képezik, mivel úgy vannak kialakítva, hogy rendkívül célzottan és a felhasználó érdeklődési körének megfelelően legyenek megtervezve. Általában egy világos és konkrét célt szem előtt tartva hozzák létre őket, mint például a leadek generálása vagy az értékesítés növelése. A céloldalak kialakítását és tartalmát úgy kell optimalizálni, hogy a látogatók maximális esélyt kapjanak a kívánt cselekvésre. Erről fogunk bővebben beszélni a továbbiakban.

Ezért fontos egy jó landing!

Belefáradtál már abba, hogy véletlenszerűen elküldöd a felhasználóid a honlapodra csak azért, hogy lásd, ahogyan mindenféle cselekvés nélkül lepattannak? Itt az ideje, hogy digitális marketingstratégiádnak lendületet adjunk a landingek erejével! A különböző kampányokhoz és hirdetési erőfeszítésekhez specifikus és célzott oldalak létrehozásával növelheted a konverziókat, és több látogatót alakíthatsz át vezetőkké vagy ügyfelekkel.

Sikeres landing-ek lényege

A következő pár lépésben megmutatjuk, hogyan is tudsz sikeres landing-et vagy landing-eket működtetni. Határozd meg a célt: A céloldal létrehozása előtt fontos meghatározni, hogy mi lesz az oldal elsődleges célja, például leadek generálása, értékesítés vagy a weboldal látogatottságának növelése. Készíts egyértelmű és meggyőző főcímet: A főcím az első dolog, amit a látogatók látni fognak a céloldalon, és figyelemfelkeltőnek kell lennie, és egyértelműen közölnie kell az oldal kommunikációs célját.

Használj meggyőző és releváns szövegeket: A céloldalon található szövegnek meggyőzőnek és a látogató érdeklődési körének megfelelőnek kell lennie, és egyértelműen kommunikálnia kell a célt, ami miatt neki érdemes volt idelátogatnia. Tartalmazzon erős felhívást a cselekvésre! Egy világos és meggyőző felhívás a cselekvésre (CTA) elengedhetetlen ahhoz, hogy a látogatókat rávegye a kívánt cselekvésre. A CTA-nak jól láthatónak és könnyen megtalálhatónak kell lennie az oldaladon! Optimalizáld az oldalt a konverziókra. Használj olyan tervezési elemeket és elrendezést, amelyek bizonyítottan növelik a konverziót, például képeket, videókat, ajánlásokat.

Hogyan teszteld az oldalad?

Használj A/B tesztelést: Az A/B tesztelés egy céloldal különböző verzióinak létrehozását és tesztelését jelenti, hogy kiderüljön, melyik teljesít jobban. Ez hasznos lehet az oldal konverziókra való optimalizálásában. Elemezd az adataid: használj az olyan eszközöket, mint a Google Analytics, a céloldal teljesítményének nyomon követésére, beleértve a látogatók számát, a konverziós arányt, a visszafordulási arányt és más mérőszámokat. Alkalmazd ezeket az adatokat a fejlesztésekhez és az oldal optimalizálásához a jobb teljesítmény érdekében. Legyen mobilbarát oldalad: Mivel egyre többen böngészik az internetet mobileszközökön, fontos, hogy a céloldal mobileszközökre is legyen optimalizálva. Kövesd nyomon a cselekvést! Miután a látogató kitöltött egy űrlapot vagy más műveletet végzett a céloldalon, fontos, hogy időben nyomon kövesd a látogatót. Ez történhet e-mailben vagy közvetlen levélben történő marketinggel.

Minél több a landing, annál jobb!

Összefoglalva, a landing page-ek komoly üzletet jelentenek, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek egy kicsit szórakoztatóak! Tehát ne legyen unalmas a landing oldalad, dobd fel a dolgokat, és nézd, ahogy a konverziók az egekbe szöknek. És ha nem is szárnyalnak, legalább jól fogod érezni magad a próbálkozással. Nos, emberek, itt a vége a céloldalakkal kapcsolatos túránknak. Gondolj csak bele, a megfelelő oldallal egy lépéssel közelebb kerülsz az internetes hírnévhez és szerencséhez… vagy legalábbis több konverzióhoz.